Haglöf Sweden

 

Gabriella Haglöf, kommunikationschef, Haglöf Sweden

”Det är bra att även ett förhållandevis litet företag som vårt kan arbeta med juridiskt hållbara och täckande avtal.”

• Har Haglöf Sweden någon koppling till Haglöfs, som producerar tält och ryggsäckar?

Nej, det är två skilda verksamheter. Haglöf Sweden tillverkar mätinstrument för skogs- och fältarbete.
 

• Hur ser företagets koppling till programvara ut?

Vår kärnverksamhet och identitet finns inom hårdvaruutveckling. Programvaruutvecklingen hade länge rollen som stödjande funktion, men under de senaste åren har den vuxit i omfattning och betydelse.
 

• Hur kom det sig att Haglöf Sweden blev medlem i Swedish Software?

Vi har varit med i föreningen i omkring tio år. Orsaken till medlemskapet var att vårt företag behövde en del standardavtal och juridiska formuleringar för mjukvarorna, så vi sökte efter en lämplig källa.
 

• Vilken är den största fördelen med branschavtalen, enligt dig?

Det är bra att även ett förhållandevis litet företag som vårt kan arbeta med juridiskt hållbara och täckande avtal och texter.
 

• Vilket anser du är det största skälet till varför ett företag med programvara som kärnverksamhet bör gå med i Swedish Software?

Branschorganisationer är viktiga, eftersom de med kraft och muskler kan sätta viktiga frågor på dagordningen samt föra medlemmarnas talan i olika sammanhang.
 

Gabriella Haglöf är kommunikationschef på Haglöf Sweden AB. Familjeföretaget utvecklar, tillverkar, marknadsför, säljer och underhåller professionella mätinstrument för skog- och fältarbete. Kunderna finns i 180 länder. Haglöfs huvudkontor finns i Långsele i Västernorrlands län. 

Kommande händelser

Save The Date Lunchseminarie om GDPR Malmö

Missa inte kanske höstens viktigaste lundseminarium som klargör och gör dig redo för nya GDPR, (PUL). Mer info kommer inom kort!

Datum:

Tid: 11:30

Plats: Rexor AB Citadellsvägen 19 Malmö

LÄS MER