Haglöf Sweden

 

Gabriella Haglöf, kommunikationschef, Haglöf Sweden

”Det är bra att även ett förhållandevis litet företag som vårt kan arbeta med juridiskt hållbara och täckande avtal.”

• Har Haglöf Sweden någon koppling till Haglöfs, som producerar tält och ryggsäckar?

Nej, det är två skilda verksamheter. Haglöf Sweden tillverkar mätinstrument för skogs- och fältarbete.
 

• Hur ser företagets koppling till programvara ut?

Vår kärnverksamhet och identitet finns inom hårdvaruutveckling. Programvaruutvecklingen hade länge rollen som stödjande funktion, men under de senaste åren har den vuxit i omfattning och betydelse.
 

• Hur kom det sig att Haglöf Sweden blev medlem i Swedish Software?

Vi har varit med i föreningen i omkring tio år. Orsaken till medlemskapet var att vårt företag behövde en del standardavtal och juridiska formuleringar för mjukvarorna, så vi sökte efter en lämplig källa.
 

• Vilken är den största fördelen med branschavtalen, enligt dig?

Det är bra att även ett förhållandevis litet företag som vårt kan arbeta med juridiskt hållbara och täckande avtal och texter.
 

• Vilket anser du är det största skälet till varför ett företag med programvara som kärnverksamhet bör gå med i Swedish Software?

Branschorganisationer är viktiga, eftersom de med kraft och muskler kan sätta viktiga frågor på dagordningen samt föra medlemmarnas talan i olika sammanhang.
 

Gabriella Haglöf är kommunikationschef på Haglöf Sweden AB. Familjeföretaget utvecklar, tillverkar, marknadsför, säljer och underhåller professionella mätinstrument för skog- och fältarbete. Kunderna finns i 180 länder. Haglöfs huvudkontor finns i Långsele i Västernorrlands län. 

Kommande händelser

Sök Swedish Softwares stipendium för nästa generations programmerare!

Swedish Software instiftar stipendium till medlemmars barn och barnbarn Swedish Software vill vara med att skapa nästa och nästnästa generations programmerare och instiftar därför två stipendier till framtidens digitala stjärnor! Stipendieansökan är öppen för barn/barnbarn till ägare, styrelsemedlemmar eller anställda i något företag som är medlem i Swedish Software. Se därför till att uppge medlemsföretagets namn eller medlemsnummer i din ansökan. Vi ser fram emot din ansökan!

Datum:

Tid: Sista Ansökningsdag 31 mars 2018!

Plats: Valfritt Hello World camp i Sverige

LÄS MER